11.09.2021

Як приготувати «Оселедець під шубою», покроковий рецепт

Від fcvomond

«Оселедець під шубою» — це той салат, без якого, мабуть, не обходиться жоден святковий стіл. Адже ця закуска має привабливий зовнішній вигляд, ситна і смачна. Як приготувати цей салат, знають, напевно, всі. Але якщо раптом хтось ще не знає або просто забув, то можна вивчити наш покроковий рецепт і приготувати дуже смачну страву.

Інгредієнти
Для закуски використовуються прості продукти, які є в кожному будинку, крім риби і майонезу, звичайно. Але і їх можна купити в будь-якому магазині.

Потрібно взяти:

2 картоплини,
1 середню за розміром солону оселедець,
1 велику цибулину,
3 невеликих свеколки,
2 морквини,
майонез (його рекомендується взяти грам 300-400, але найчастіше, кожен використовує його на свій смак, трохи більше або трохи менше).

Підготовка продуктів

Овочі поміщаються в каструльку з водою і відварюють до готовності. На дно вкладається буряк, потім моркву, а зверху картоплю, оскільки саме в зворотній послідовності вони будуть вилучатись по мірі готовності (картопля готується швидше, потім моркву, а буряк буде варитися найдовше).
Далі всі овочі очищаються від шкірки і натираються на крупній тертці (насправді, краще натирати відразу над салатницей, щоб салат був пишніше, легшим і смачніше, оскільки так він краще просочиться).
Оселедець очищається від шкірки і всіх кісток і розрізається на дрібні шматочки.

Ріпчасту цибулю дрібно рубається.
Чим дрібніше, тим буде смачніше і соковитіше.

Укладання в салатницю


Посуд краще взяти неглибоку, щоб потім закуску зручно було брати красивими шматочками. Але часто чомусь використовують глибокі салатниці.

Першим шаром в салатницю викладається риба.
На рибу розсипається дрібно посічену ріпчасту цибулю.

Далі шари картоплі, моркви і буряків.
Читайте також:
Ніжний сирний манник
Кожен шар повинен бути товщиною приблизно 0,5 сантиметра. Шари промащуються майонезом.

Так можна зробити або один, або два-три, поки не закінчаться приготовлені продукти. Кількість шарів у такому разі залежатиме від діаметра салатниці.

Варто відзначити, що сіль в даний салат не кладеться, оскільки оселедець солона і в майонезі також є сіль. Якщо додати ще сіль, то салат стане пересоленим.

Зверху обов’язково повинна виявитися буряк.

Так, страва буде виглядати яскраво і красиво. Верхній шар промащується сильніше, ніж попередні. Майонез акуратно розмазується виделкою. Якщо було взято неглибоке блюдо, то викладені продукти потрібно вирівняти і сформовать з боків.

Страва з готової закускою поміщається в холодильник на годину або два, щоб все добре просочилося.
Після того, як салат просочиться, зверху можна прикрасити або дрібно нарізаною зеленню, або раскрошенным яєчним жовтком від звареного яйця.

Закуска розрізається як торт.

Отже, ми вам нагадали, як приготувати «Оселедець під шубою», покроковий рецепт.

Приємного апетиту!

Джерело