17.10.2021

Західноукраїнські цибулячки: навіть крутіші улюблених відбивних

Від fcvomond

Західноукраїнська страва «цибулячки» дуже добре підходить для людей, які люблять смачну і ситну їжу, а ще поважають кулінарію. По суті, це такі відбивні з цибулею і соусом, які дивовижно підходять практично до будь-якого гарніру. Спробуй, пальчики оближеш.

При цьому не потрібно боятися наявності цибулі в страві. Вона там використовується як підсилювач смаку. Крім нього, потрібно взяти ще м’ясо і інші інгредієнти, які ти використовуєш в повсякденному житті. Зате результат бомбічний!

продукти:

400 г м’яса

250 г цибулі

300 г сметани (20%)

150 г борошна

1 ч. л. меленої паприки

пучок свіжого кропу

2 ч. . суміші перців горошком

2 ст. л. оцту

1 чайна ложка солі

1 ст. л. цукру

4 ст. л. олії

Як приготувати цибулячки:

Поріж м’ясо на шматки в 1 см завтовшки. Відбий з двох сторін, додай солі і перцю, а потім поклади в харчовій контейнер для того, щоб воно просочилося, хвилин на 15.

Половину цибулі наріж тонкими півкільцями. Висип в новий контейнер і додай сіль, оцет, перець, цукор і трішки кропу. Нехай цибуля теж маринується окремо від м’яса близько 10 хвилин.

Тепер, коли час маринування пройшло, дістань м’ясо і цибулю. На кожен шматочок м’яса поклади порцію цибулі і зверни в невеликий рулет. Потім рулетики обваляй в борошні. Але не забудь залишити десь третину борошна для подальшого рецепта. Обсмаж м’ясо до золотистого.

Апетитні рум’яні рулети виклади на окрему тарілку. А на сковороді з залишками борошна обсмажити половину цибулі, попередньо дрібно її нашаткувати. Додай в цю цибулю сметану, пару ложок борошна і паприку. В самому кінці висип дрібно нарізаний кріп і трохи води, щоб суміш перетворилася в хороший соус.

Тепер прийшов час дістати «цибулячки» і викласти їх на сковороду з соусом. Потрібно розуміти, що соус повинен їх повністю покривати. В іншому випадку тобі потрібно буде додати ще води. Туши страву в закритій сковороді на повільному вогні близько 40 хвилин.

Якщо ти більше любиш альтернативні способи готування, туші їх в духовці теж на повільному вогні. Страва готова.

Ці рулетики дуже добре підходять практично до будь-якого гарніру. Рис, гречка, макарони, картопляне пюре – буде однозначно смачно. Соус змішається і обов’язково поліпшить смак навіть старої горохової каші, яку ніхто не любить їсти.

Спробуй поекспериментувати. Наприклад, в останній момент поклади до рулетиків тертого сиру. Це ще більше згустить соус і додасть страві впізнаваний вершковий присмак. Ті, хто люблять зелень, можуть не стримувати свої пориви і нашаткувати її стільки, скільки душі буде завгодно. Головне, щоб дрібніше.

Смачного!

Джерело