23.10.2021

Нові пиріжки з капустою і картоплею. Продукти звичайні, але пиріжки йдуть вдвічі швидше

Від fcvomond

Зазвичай пиріжки готуються з одинарною начинкою, капустою або картоплею. Але варто об’єднати їх разом, як зі звичайних продуктів виходять вже зовсім нові пиріжки: пишні, з хрусткою скоринкою. Мінус у нових пиріжків тільки один – зі столу вони йдуть вдвічі швидше.

Спочатку швидко замішати тісто. У глибоку миску переливаємо 250 мілілітрів крутого окропу, висипаємо до нього 160 грамів борошна, перемішуємо і даємо охолонути.

В окрему миску наливаємо 250 мілілітрів теплого молока, додаємо 20 грамів живих дріжджів, столову ложку цукру, півтори столових ложки солі. Цю суміш переливаємо в миску до тіста, туди ж зливаємо 100 грамів розтопленого вершкового масла, висипаємо ще 540 грамів борошна і замішуємо тісто вдруге. Залиште його на 40 хвилин під плівкою, нехай підніметься.

Переходимо до начинки. Наливаємо в сковороду олію і обсмажуємо першою дрібно нарізану цибулину. Потім додаємо до неї також дрібно нарізану моркву і 350 грамів капусти. Приправляємо сіллю, чорним перцем і паприкою, кладемо також столову ложку томатної пасти. Тушкуємо все разом на слабкому вогні 7 хвилин.

Тепер відварюємо пару картоплин і розминаємо їх в пюре. До нього також додаємо дрібно нарізану і обсмажену до золотистості цибулю, сіль, перець і столову ложку вершкового масла.

У нас вийшли дві різні начинки. Далі є два варіанти приготування: можна зробити окремо пиріжки з картоплею і капустою, як зазвичай. Але ми рекомендуємо спробувати подвійну начинку.

Дістаємо тісто, ділимо його на рівні частини і кожну розгортаємо. Кладемо на край шар капусти і шар картоплі, потім загортаємо тісто трубочкою – нам навіть не доведеться витрачати час на ліплення.

І тепер залишилося тільки обсмажити пиріжки в киплячій олії.

Джерело