24.10.2021

Вечеря за 15 хвилин зі звичайної локшини, ніби з азіатського ресторану

Від fcvomond

Звичні продукти можуть стати основою зовсім нових страв, варто тільки додати два нових інгредієнта. До смаженого дрібними шматочками м’яса всі звикли, до локшини – теж. Але якщо їх з’єднати разом і додати трохи соєвого соусу і брокколі, то у нас вийде блюдо з азіатського ресторану. І найголовніше, приготування займе всього 15 хвилин

Ми будемо готувати відразу декілька порцій: на 3 чоловік.

м’ясо (яловичина або свинина) 300 г

3 столові ложки соєвого соусу

трохи гострого перцю

2-3 зубчики часнику

чорний і білий перець

чайна ложка цукру

сіль

В ідеалі нам потрібен ще й устричний соус в кількості 2 ложок. Незважаючи на екзотичну назву, він продається в багатьох супермаркетах.

Крім м’яса ми додамо в локшину брокколі і, в самому кінці, свіжий базилік.

Приготування

Спочатку на сковороді з товстими стінками починаємо обсмажувати на олії дрібно нарізане м’ясо. Незалежно від виду, наші шматочки прожаряться дуже швидко. 3-4 хвилини їм досить.

Відразу після цього, додаємо в м’ясо подрібнений часник, гострий перець і суміш перців. Перемішуємо і тушимо ще пару хвилин.

Настав час запустити брокколі. Капуста повинна бути нарізана на невеликі суцвіття, а їх ріжемо навпіл. Спочатку брокколі просто тримаємо 3 хвилини під кришкою над засмажкою, щоб воно просочилося ароматом. Потім змішуємо з м’ясом і тушкуємо ще буквально 2 хвилини.

Наступним етапом додаємо вже готову відварену локшину. У неї вливаємо соєвий і устричний соус, додаємо цукор, листя базиліка, після чого перемішуємо.

Тушимо під кришкою 3-4 хвилини, після чого можна подавати. Для приємної соковитості в страву можна додати півсклянки гарячої води в самому кінці.

Локшину подаємо відразу до столу. М’ясо або інші доповнення тут уже не потрібні!

Джерело