19.02.2022

Домашня ковбаса з часником. Це дуже смачно

Від fcvomond

Цю ковбасу робили ще наші бабусі і дідусі, які жили в селах і тримали худобу. Коли різали свиню, робили відразу багато ковбаси, укладали її кружечками в чугунки, а чавунки заливали розтопленим смальцем. І ставили в холодний погріб. А потім діставали по кружечку – і на сковорідку. Ароматна, з запахом часнику, з перчиком, це дуже смачно!

Можна зробити цю ковбасу і зараз, просто купивши в магазині м’ясо і шматочок сала. Якщо у вас є ковбасний шприц – чудово, це полегшує роботу. Якщо є насадка на м’ясорубку – теж добре. Ну а якщо немає нічого з вищезгаданого, не біда. Обрізаємо верх пластикової пляшки і використовуємо як воронку. Довше, але результат не гірше виходить.

Нам знадобиться:

1 кг м’яса (свинина або свинина + яловичина)
100 г сала
22 г кухонної солі
1 ч.л. меленого чорного перцю
0,5 ч.л. мускатного горіха (за бажанням)
1 головка часнику
80 г води.

Покроковий рецепт приготування:

Відокремлюємо 700 г м’яса і нарізаємо на кубики, розміром 0,8-1 см. Решта 300 г пропускаємо через м’ясорубку.

Сало нарізаємо кубиками, можна подрібніше або побільше, як вам більше подобається.

Змішуємо нарізане м’ясо з фаршем і салом, додаємо сіль, перець, мускатний горіх, пропущений через часникодавку часник і воду. Ретельно вимішуємо руками або в міксері з насадкою «гак», поки м’ясо повністю не з’єднається з фаршем. Ставимо в холодильник на півгодини.

Для набивання фаршу я використовую натуральну череву. Свинячу або баранячу. Її продають у засоленном вигляді в супермаркетах або в інтернет-магазинах. Замочую на 30-40 хвилин, ретельно промиваю. Вона стає еластичною і не рветься.

Набиваємо фарш в череву будь-яким зручним способом. Я це роблю за допомогою шприца. Найпростіший, не дорогий, на 2,5 кг м’яса, він дуже виручає.

Готову ковбасу наколюємо голкою, щоб прибрати повітря. Можна відразу покласти на сковорідку, обкласти нарізаною картоплею і запекти в духовці. А можна заморозити сиру і використовувати в міру необхідності.

Я зазвичай роблю відразу багато ковбаси. Витративши пару годин на її виготовлення, потім звільняю себе час на приготування вечері. Дістаю з морозилки кружок ковбаси, без розморожування запікаю в духовку. Будь-який гарнір, малосольний огірочок. І вечеря готова!

Джерело