19.05.2022

Як ви шари в оселедці під шубою чергуєте? Багато хто плутає їх досі, розповідаю, як правильно

Від fcvomond

Без оселедця під шубою я Новий рік не зустрічаю. Нехай чекає, нехай тупцює на порозі, поки не приготую улюблений салат. Сім’я мене лише підтримує, на оселедець у нас завжди черга стоїть.

Останнім часом летять рецепти цього салату. Варіацій – мільйон. Багато блогерів оновлюють контент в акаунтах, намагаються створити щось несподіване. Я їх розумію, але не всі версії їхніх салатів гарні.

Рішуче голосую за класичний варіант, кращого щенічого не придумали.

Так як йдуть шари у найкращому, перевіреному десятиліттями рецепті?

Готую салат за рецептом з кулінарного зошита моєї бабусі. І жодних новомодних компонентів туди не кладу. Як мене злить, коли господині варять для цього рецепту яйця, та ще й роблять повноцінних два шари із жовтків та білків. Посипання салату жовтком – взагалі безглузда нісенітниця, це з рецепту мімози вкрали. Що яйцям в оселедці робити, не розумію.

Кому подобається, нехай, звичайно, хоч яблука в нього трет, але ми підемо класичним шляхом. У салат потрібно:

  • якісний малосольний оселедець;
  • моркву, буряк та картоплю варені;
  • майонез;
  • свіжа цибуля;

Готуємо:

На дно тарілки складаємо очищений і порізаний кубиками оселедець, це і є перший шар. Жодних пресервів, ніяких консерв, але якщо вам не хочеться чистити солону рибу, краще не переводьте продукти.

Дрібно порізана цибулька – другий шар. Трішки, щоб рибка на контрасті заграла.

Третій шар – картопляний.

Потім шар моркви і зверху накриваємо буряком.

Майонезом салат змащують лише згори! Не треба промазувати кожен шар. Якщо наплюхаєте в салат майонезу, (в окремих господарок і пачка може піти), — це катастрофа. На виході буде жирний мокрий салат.

До речі, солити його не потрібно, оселедець вже солоний. Просто дайте йому просочитись у холодильнику кілька годин і спокійно подавайте на стіл.

Джерело