15.07.2022

Тортик справжня знахідка у спеку, коли хочеться смачненького, а духовку вмикати нема бажання

Від fcvomond

Хто ще, як і я, приступив до запасів, які робилися на зиму?))). Я вже використала весь молодий горошок, який морозила, тепер потроху добралася до вишні). Але цей тортик — справжня знахідка у спеку, коли хочеться смачненького, а духовку вмикати нема бажання, а також дуже виручає, коли швидко і терміново потрібен смачний десерт, а часу обмаль.

Рецепт у мене від моєї куми (Юльчик, дякую!), за років 15, що ним користуюся, так прижився у мене, що роблю зі сталою періодичністю і став улюбленим. Отже, тортик вихідного дня

крекер вершковий — 1 п.,

крекер какао — 1 п.,

вишня у власному соку — 0,5 л,

варене згущене молоко — 500 г,

масло — 500 г,

вафлі круглі (можна без) — 2 шт.

Крекер (можна цілий, можна грубо поламати) змішати з відцідженими вишнями, дати трохи постояти, щоб сік з вишень пропитав крекер.

Мені подобається, коли крекер дуже зволожений і не хрумтить, то ж я ще додатково поливаю соком з вишень (100-125 мл), ви ж робіть на свій смак. Тим часом збити масло кімнатної температури зі згущеним молоком до однорідного пухкого крему. Можна ще в кінці збивання за бажанням додати 2 ст.л. коньяку для аромату. Змішати крем з крекерами.

На дно кільця викласти вафлю, далі масу, гарно її «втрамбувати», зверху другу вафлю і в холодильник мін. на 2 год. Прикрасити за бажанням, я залила шоколадною помадкою, ну, бо куди вишня без шоколаду?!))) (1 пл. чорного шоколаду+50 г масла+2 ст.л. молока розігріті і вимішані до однорідності).

Джерело