24.02.2024

Торт «Пташине молоко» з кремом і шоколадом

Від fcvomond

Цей торт буквально тане на язиці. Десерт прошаровується двома видами крему і чудово доповнюється ніжним смаком шоколаду на поверхні. Гості, яким ви його подасте, будуть вражені.Джерело

Ділюся рецептом приготування:
Розм’якшене вершкове масло збити в мисці з цукром, додати ванільний цукор, дрібку солі і яйця. У наступній мисці змішайте борошно з розпушувачем і просійте суху суміш у тісто в першій мисці.

Примітка: просіювання борошна окупиться, оскільки воно запобігає появі грудок у тісті.

Все ретельно перемішайте і наповніть сумішшю кулінарне кільце для торта з відкидним дном. Поставити тісто в розігріту до 180°C духовку і випікати 18-20 хвилин. 

Порада: ви можете визначити, чи тісто готове, встромивши в нього шпажку. Якщо тісто прилипає до неї, продовжуйте випікати. Якщо шпажка чиста, то основа приготована.

Зніміть кільце і розріжте бісквіт навпіл горизонтально. Першу половину викласти в роз’ємну форму 19-20 см, змастити стінки маслом і застелити папером для випічки. Тепер приготуйте крем. 

У мисці збити масло зі згущеним молоком і розділити масу на дві половини. Вмішайте какао в першу половину. У невеликій мисці змішайте желатин з 50 мл води і дайте йому набрякнути протягом 30 хвилин.

Потім змішайте в каструлі 130 мл води з цукром, доведіть рідину до кипіння і варіть сироп 12 хвилин. У мисці збити яєчні білки з дрібкою солі до міцних піків, в які додати лимонний сік. Потім збити сироп в суфле.

Розігрійте желатин на водяній бані, збийте його в суфле, яке розділіть на дві половини. У першу частину крему вмішати суміш вершкового масла і згущеного молока без какао, а в другу частину крему вмішати суміш з какао і другої частини розм’якшеного масла.

Полийте какао-кремом основу в кільці і дайте йому охолонути в холодильнику на 10 хвилин. Потім поверх крему покласти другу частину бісквіту і покрити його білим кремом. Поставте торт з пташиного молока в холодильник ще на 40 хвилин.

Поки торт остигає, розтопіть на водяній бані шоколад і масло і змастіть глазур’ю поверхню остиглого торта. Дайте шоколадній глазурі застигнути, а тим часом приготуйте шоколадну прикрасу.

Розтопіть шоколад на водяній бані, наповніть кондитерський мішок і створіть декоративні форми на поверхні торта. Смачного!

Примітка: подавайте торт розрізаним на трикутники. Вінчудово смакує з кавою.

Інгредієнти:
Бісквіт (18 см)

яйце – 1 шт
вершкове масло – 50 гр
розпушувач – ⅓ чайної ложки
борошно пшеничне – 70 г
сіль – 1 дрібка
цукор – 40 гр
ванільний цукор – ⅓ ч.л.

Суфле

вершкове масло – 180 г
згущене молоко – 80 г
какао-порошок – 10 г
желатин – 13 г
цукор – 300 гр
вода – 130 + 50 мл
яєчний білок – 3 шт
сіль – 1 дрібка
лимонний сік – 1 ч.л.

Глазур

темний шоколад – 40 г
вершкове масло – 25 гр

Прикраса

шоколад – 20 гр