27.02.2024

Ніжний і пористий як губка солодкий заливний пиріг на деку

Від fcvomond

Нещодавно скуштувала новий рецепт солодкого пирога нашвидкуруч. Результат дивовижний, дуже порадував. Спекла вже кілька разів. На підготовку тіста витрачаю тепер 5 хвилин, а пиріг виходить ніжний, м’який та пористий як губка. Рецепт дуже простий, без дріжджів і навіть форма не є обов’язковою. Все можна зробити на звичайному деку.

Ділюся рецептом приготування:
Влити в глибоку миску яйця кімнатної температури, додати звичайний і ванільний цукор і збити в піну. Це в рецепті, можна сказати, найголовніше. Якщо збивати міксером, потрібно менше 2-х хвилин. Віночком буде довше.

Влити в суміш молоко, теж кімнатної температури.

І олію.

Збити все це до однорідності. Тепер уже можна звичайним віночком. Міксер більше не буде потрібно. Це ще близько 30 секунд.

Змішати борошно з розпушувачем і ввести в збиту суміш у 2 прийоми, перемішуючи тим же звичайним віночком до однорідного стану. На це йде ще близько хвилини.

Натерти цедру одного лимона, додати в тісто і просто перемішати. На цьому підготовку тіста закінчено. За часом іде 5 хвилин, не більше.

Застелити деко пекарським папером і змастити його олією. Розмір листа в рецепті невеликий (25х35 см). Для більшого стандартного листа кількість інгредієнтів потрібно збільшити пропорційно. Або взяти простору форму для випікання.

Тісто залити та розрівняти поверхню лопаткою або ложкою.

Поставити в заздалегідь розігріту духовку і випікати 20 хвилин при 180 °С.

Готовий пиріг злегка остудити, змастити верх будь-яким джемом або варенням (в рецепті лимонний джем) і посипати цукровою пудрою.

Ось такий дуже простий рецепт. А пиріг виходить чудовий. Дуже ніжний, м’який та пористий. Відмінний варіант швидкої випічки до чаю нашвидкуруч.

Інгредієнти для дека чи форми 25х35 см::
Яйця – 2 шт.
Звичайний цукор – 100 гр
Ванільний цукор – 8 гр
Молоко 3,2% – 100 мл
Соняшникова олія – 70 мл
Борошно – 160 гр
Розпушувач – 10 гр
Цедра лимона – 1 шт.
Лимонний джем або будь-яке варення для змащення – за смаком
Цукрова пудра – за смаком