09.02.2022

Пісна грибна підливка – справжня знахідка в піст до будь-якого гарніру

Від fcvomond

Інгредієнти:

  • білі сушені гриби – 50-60 г (дві жмені)
  • ріпчаста цибуля – 150 г
  • борошно – 1 повна ст. л.
  • соняшникова рафінована олія для смаження
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Сушені гриби залити водою і залишити на 3-4 год. Потім гриби відкинути на друшляк, добре їх промити, залити чистою водою (500-600 мл), довести до кипіння, накрити кришкою і варити на малому вогні 1 год.

Цибулю очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. В каструлі на соняшниковій олії, час від часу помішуючи, підсмажити цибулю до прозорого стану.

Зварені гриби відкинути на друшляк, промити і крупно порізати. Грибний бульйон в жодному разі не виливати, на його основі будемо готувати підливу. Бульон слід процідити через дуже дрібне сито або марлю, складену в декілька разів.

Порізані гриби додати до цибулі, посолити і, періодично помішуючи, смажити на невеликому вогні 15 хв.

Тим часом на сухій сковорідці на малому вогні обсмажити борошно до ледь коричневого кольору. Борошно весь час помішувати!

Потім до обсмаженого борошна слід потрохи додавати воду, поки не отримаємо густу однорідну масу. При цьому борошно треба знову постійно помішувати-розтирати, щоб не утворилися грудки.

Обсмажене борошно додати до грибів і ретельно перемішати. Слідом невеликими порціями влити грибний бульйон, щоразу помішуючи вміст каструлі.

Потім підливу поперчити, при потребі досолити і на малому вогні поварити 10-15 хв. Якщо підлива вийшла надто густа, до неї можна додати трохи кипяченої води. Потім ще раз її переварити і відставити з вогню. Грибна підлива (пісна) готова.

Джерело