19.02.2022

Капусняк з Польщі: подаємо суп і друге в одній тарілці

Від fcvomond

Капусняк за назвою здається стравою з капусти, але насправді це ситний м’ясний суп. Звичайно, в ньому є капуста, але крім неї тут м’ясний бульйон, копченості та картопля. Суп виходить настільки густим, що відразу замінює собою і перше, і друге. Виходить, що ми подаємо їх відразу однією тарілкою – дуже зручно. І, до того ж, неймовірно смачно.

Капусти в капусняку використовується 2 видів, тому суп виходить солонуватий, трохи схожим на солянку. Для більшого смаку квашену капусту візьмемо разом з розсолом!

Готувати будемо на м’ясному бульйоні, який вже додаємо, коли попередньо підготуємо інгредієнти. Бульйон може бути на ваш розсуд і вариться як звичайно. Єдиний момент тут в тому, що зазвичай роблять яловичий.

Почнемо з копченостей: нарізаємо ковбасу і бекон і починаємо їх обсмажувати в власному жирі на дні товстої каструлі. Як тільки з’явилася золотава скоринка, додаємо до них подрібнені моркву і одну цибулину, нарізану півкільцями. Обсмажуємо разом 4 хвилини.

Наступним етапом додаємо трохи нашаткованої капусти і обсмажуємо разом ще 3 хвилини.

Поки капуста гаситься, наріжемо картоплю. Для нашої порції потрібно 2 картоплини. Очищаємо їх і ріжемо кубиком. Крім того, підготовлюємо 280 грам квашеної капусти в розсолі. Додаємо її і картоплю в каструлю.

Останній етап – бульйон. Доливаємо його до верху каструлі (у нас вона 3 літрова і бульйону потрібно приблизно 2 літри), не забувши додати спеції: солодку паприку, сіль, чорний перець і лавровий лист. Паприку можна взяти і копчену, вона дасть приємний смак.

Доводимо бульйон до кипіння, потім зменшуємо вогонь, накриваємо суп кришкою і варимо 15 хвилин на слабкому вогні.

На цьому капусняк готовий, залишилося додати трохи зелені і можна подавати!

Виходить настільки смачно і ситно, що друге до великої тарілки капустняка не потрібно. Ідеально для холодної погоди!

У суп на останньому етапі можна додати і трохи подрібненого часнику для аромату. Він зробить суп ще більш ароматним!

Джерело