24.02.2022

Пляцок слойка з яблуками із заварним кремом, що тає у роті

Від fcvomond

Вчора спекла чудовий пляцок, котрий розлетівся. як гарячі пиріжки на базарі. Завдяки ніжному заварному крему він тане у роті, і його хочеться смакувати ще більше. Особливу смакову нотку додають карамелізовані яблука, котрі своєю кислинкою не роблять його нудким.

Що нам знадобиться:

Для тіста:

  • Маргарин – 200 гр.
  • Борошно – 3 стакани
  • Сметана – 8 ст.л.

Для крему:

  • Молоко – 200 мл.
  • Пудинг – 1 пачка
  • Масло – 200 гр.
  • Яблука – 0,5 кг.

Приготування

1. Починаємо готувати пляцок із того, що замішуємо тісто для випікання коржів. Завжди замішую ввечері, щоб тісто могло вистояти в холодильнику. Отже, маргарин потрібно посікти або потерти на терці, додаємо муку та перемішуємо, тоді добавляємо сметану і замішуємо тісто. Після цього його потрібно помістити у холодильник на одну ніч.  Тісто поділяємо на 4 частини і випікаємо чотири слойоні коржі.

2. Карамелізуємо яблука.  У каструлю вливаємо 1 стакан води та додаємо 1 стакан цукру. Доводимо до кипіння, занурюємо туди яблука, які ми нарізаємо тоненькими плястерками.

3. Готуємо крем. Молоко заварюємо з пудингом. У каструлю вливаємо молоко, ставимо на маленький вогонь і всипаємо туди пудинг, весь час помішуємо поки не утвориться однорідна маса.  Масло розтираємо та повільно до нього по одній ложці додаємо заварну охолоджену масу. Таким чином у нас виходить заварний крем.

4. На кожний корж наносимо заварний крем і розмащуємо його по всій площині коржа, по масі викладаємо карамелізовані яблука, такі дії проробляємо із кожним коржем. Верх та боки також змазуємо масою. Верх торта можна прикрасити шоколадною помадкою. Кладемо готовий пляцок у прохолодне місце на ніч, щоб коржі просякнулися кремом.

Джерело