05.11.2022

Яблучний пиріг з тонкого лаваша, смак як у справжнього штруделя і зовсім небагато калорій

Від fcvomond

Пиріг, приготований таким методом, притягує своїм ненав’язливим ванільним ароматом і легким вершковим смаком. Смак зміниться, якщо Ви додасте до начинки ще горіхи і корицю. Приготування пирога за нашим рецептом не відбере у Вас багато часу і додасть різноманітності в Ваші сімейні чаювання. Такий десерт привертає увагу ще й тим, що має невелику кількість калорій. Обов’язково приготуйте, і у Вас все вийде, будьте впевнені.

Необхідні продукти:

  • Один вірменський лаваш
  • 800 грам яблук
  • 60 грам цукру
  • 50 грам вершкового масла

Продукти для заливки:

  • 200 грам сметани (10%)
  • чотири яйця
  • Пакетик ванільного цукру
  • 50 грам цукрової пудри.

Яблука вимиємо, очистимо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками або кубиками. Ставимо сковороду на мінімальний вогонь, розтоплюємо в ній вершкове масло, потім додаємо цукор. Коли цукор повністю розчиниться, додаємо подрібнені яблука. Яблука тушкуємо на середньому вогні не більше п’яти хвилин, щоб вони стали м’якшими, але не втратили форму.

Тепер займемося заливкою. Для цього приготуємо глибоку ємність і з’єднуємо в ній яйця, сметану, ванільний цукор і цукрову пудру між собою і збиваємо вінчиком до однорідності.

Беремо лаваш і ділимо його, скориставшись ножем, на дві частини. Це буде верх і низ пирога. Потім, кожну частину ділимо ще на чотири рівні частини. Це значно полегшить нам формування десерту.

Дістаємо форму для запікання. Якщо Ваша форма протікає, то на її дно слід покласти пергамент. Тепер починаємо викладати листи лаваша, роблячи з них дно і бортики пирога. Далі викладаємо шар з яблук і накриваємо їх останніми листами, заправивши їх всередину. На завершення заливаємо пиріг приготованою заливкою.

Пиріг готується в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів. Таймер виставляємо на 35-40 хвилин. Пиріг повинен вийти рум’яним.

Після того, як пиріг охолоне, витягаємо його з форми і розрізаємо на порції.

Джерело