18.02.2022

5 способів зробити салат смачнішим і зберегти його користь

Від fcvomond

Овочеві салати можуть бути надзвичайно поживними та корисними, але їх смак багатьом не припадає до душі. Та навіть тим, хто любить овочі, салати швидко набридають. Та не варто засмучуватись – ви можете зробити салат смачнішим, при цьому не зменшивши його поживної цінності та користі для здоров’я

Ось кілька здорових способів покращити смак овочевого салату:

Перше, що спадає на думку, коли мова йде про корисну салатну заправку – це оливкова олія. Однак, ви можете приготувати на її основі суперкорисну та надзвичайно смачну заправку, яка надасть салату виразного смаку. Візьміть 1/4 склянки оливкової олії, 2 ст. л. підігрітої кунжутної олії, 3-4 подрібнені зубчики часнику, 1 ст. л. соєвого соусу, трохи перцю чилі, меду та тертого імбиру. Змішайте всі інгредієнти до однорідності і додайте готову заправку до салату.

Можна використати й іншу заправку. Вам знадобиться сік 2 лимонів, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду,  3-4 подрібнені зубчики часнику, 1/2 ст. л. орегано, 1/2 ст. л. подрібненого перцю чилі, 2 ст. л. білого оцту і дрібка солі.

Якщо ж ви полюбляєте заправляти салат йогуртом, є варіант, який допоможе вам урізноманітнити його. Візьміть пів склянки йогурту без наповнювача, 2-4 листка м’яти, 5-6 зубчиків часнику середнього розміру, половину дрібно нарізаної цибулини, сік одного лимона, 1/4 ч. л. насіння гірчиці, сіль та перець за смаком. Також у сезон можна додати нарізану зелену цибулю.

Для любителів гірчиці чудово підійде медово-гірчична заправка. Вам знадобляться 1/4 склянки гірчиці, 1/4 склянки меду, 2 ст. л. яблучного оцту, 2-3 ст. л. оливкової олії та щіпку солі і перцю. Таку заправку можна зберігати в холодильнику кілька днів.

Останній, але не менш важливий спосіб покращити смак салату – додайте до нього сир. У помірних кількостях твердий сир може бути корисним для здоров’я. Також він зробить ваш салат ситним і смачним. Просто натріть його або наріжте кубиками.

Джерело