23.02.2022

Готую без яєць, без хліба та без сковороди! Син каже, що мої котлети найсмачніші

Від fcvomond

Сьогодні хочу поділитися рецептом котлет, які стали нашими улюбленими. Майже завжди готую у такий спосіб.

Котлети виходять дуже смачними, апетитними, а головне, що не потрібно довго стояти біля плити. Цей рецепт для мене просто знахідка!

Нам знадобиться:

Фарш – 800 г

Цибуля – 1 шт.

Сметана – 3 ст.л.

Вівсяні пластівці – 2 ст.л.

Сухий часник – 1 ч. л.

Сіль за смаком

Перець мелений за смаком

Покроковий рецепт приготування:

Насамперед підготуємо фарш. Перекладаємо його в миску, додаємо за смаком сіль, перець, сухий часник, цибулю, натерту на великій тертці, вівсяні пластівці та сметану.

Фарш ретельно перемішуємо та добре відбиваємо. Потім накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 30 хвилин. За цей час вівсяні пластівці трохи набухнуть і вберуть зайву рідину.

Далі змочуємо руки холодною водою і формуємо котлети, які відразу викладаємо на лист. Форму котлет можна робити абсолютно будь-яку, хоч круглу, хоч овальну. Котлети у сухарях я не обвалюю, мені так подобається більше. Хоча за бажанням можна обваляти котлети в сухарях, якщо ви так більше любите.

Відправляємо лист з підготовленими котлетами в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.

Через 20 хвилин додаємо на лист половину склянки гарячої води. Ставимо в духовку ще на 20 – 30 хвилин до гарної рум’яної скоринки.

І виймаємо лист з духовки. Готові котлети перекладаємо на тарілку та можна подавати столу. Аромат стоїть приголомшливий. Котлети виходять дуже смачні ароматні та дуже красиві!

Я дуже люблю цей спосіб приготування котлет, не потрібно довго стояти біля плити, а потім довго відмивати її.

Обов’язково спробуйте такий спосіб приготування котлет, думаю, вам сподобається, ми тепер тільки так і готуємо, дуже рідко смажимо на сковороді.

Джерело